Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryffel med crunch

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Annorlunda och väldigt goda tryfflar med två sorters choklad och läckert crunch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en form, ca 15x20 cm (30 st), med plastfolie.
  3. Hacka den vita chokladen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in mitt i ugnen 5-10 minuter (den kan bränna lätt så håll koll) Chokladen ska få färg och bli lite krispig.
  4. Hacka den mörka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen och låt stå ett par minuter. Rör ner smör, honung och rom eller apelsinjuice och blanda till en jämn smet. Krossa kexen, blanda i dem och den vita chokladen.
  5. Häll tryffeln i formen och låt svalna. Skär i önskad form och rulla eventuellt i kakao.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.