Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryffel med hallonreducering

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Jag skulle vilja kalla dessa vuxna chokladbollar. Riktigt goda hemmagjorda chokladtryffel med en intensiv och god hallonsås. Mer än så behövs inte sägas, helt enkelt riktigt goda syndiga små delikatesser. Liknar nästan daim i konsistensen. Vill man ha dem mjukare, pulverisera valnötterna istället, och smält inte sockret. Det blir ganska knaprigt med de smälta sockret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg valnötterna i en bunke, blanda väl med crème fraiche och kakao, sirap och potatismjöl.
  2. Smält strösockret i en kastrull på spisen. Blanda med resten av ingredienserna i bunken och låt stå i frysen i några minuter för att svalna något. Tillsätt mjölet och rulla sedan till 10 små bollar. Rulla bollarna i kakao, låt sedan stå i frysen i ca 15 minuter.
  3. Under tiden, gör hallonreduceringen: Blanda hallonen och vattnet i en kastrull. När hallonen har tinat, mosa dem så gott de går, sänk sedan till lägsta värme. Precis innan reduceringen torkar ut i kastrullen tillsätter du crème fraiche och farinsocker.
  4. Servera hallonsåsen ljummen och tryffeln kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.