Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryffel med pepparkakskross

 
  • Serverar: 35 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mörk chokladtryffel som rullas i krossade pepparkakor. Receptet är hämtat från tidningen Buffé, med viss modifiering. Riktigt goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen. Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta från värmen och låt svalna något. Rör ner chokladen och rör om tills smeten blivit jämn och blank. Låt svalna i kylskåp ca 1 timme.
  2. Krossa pepparkakorna i en mortel eller på annat sätt, till små smulor. Forma chokladsmeten till runda bollar. Jag använde två teskedar för att forma tryffeln och fick någorlunda runda bollar. Rulla direkt i pepparkakskrosset.
  3. Om man vill kan man istället för att rulla dem, fördela smeten i ischokladformar innan den stelnat och sedan strö pepparkakssmulorna över.
  4. Tryffeln förvaras i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.