Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryffel smaksatt med whisky

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Whisky, kan man ha till allt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädden och koka upp. Bryt chokladen i små bitar och tillsätt i gräddblandningen som tas av värmen. Rör tills chokladen har smält och tillsätt whiskyn (kan uteslutas).
  2. Häll upp i en form och ställ kallt några timmar tills chokladsmeten har stelnat till lagom konsistens.
  3. Forma därefter smeten till kulor – 1 msk smet per tryffel är ganska lagom.
  4. Ställ svalt medan du smälter 50 g choklad i ett vattenbad.
  5. Rulla tryfflarna i den smälta chokladen och lägg i knäckformar och ställ kallt tills allt har stelnat.
  6. Förvara i en burk med lock i kylen gärna med smörpapper mellan lagren.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.