Imponera på middagsgästerna! Mäktig men god kaka.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Klä bottnen av en form med löstagbar kant med bakpapper. Sätt på kanten och smörj den.
Vispa rumstempererat smör och socker ljust och luftigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör om väl.
Sikta i mjöl, bakpulver, kakao och mandel i smeten och rör om.
- Häll över i kakformen och grädda i ugnen i 20-25 minuter, eller tills kakan fjädrar lite när man trycker på den med fingret.
- Låt kakan svalna lite i formen, flytta sedan över den på ett galler där den får ligga och kallna.
Gör rent formen, smörj in igen och lägg tillbaka kakan när den kallnat.
- Värm choklad, smör och vispgrädde till tryffelsmeten i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Rör om tills smeten är slät och smidig och låt den svalna.
- Ställ smeten kallt i 30 minuter. Rör om ordentligt med en slev och kyl i ytterligare 30 minuter. Rör om smeten igen och tillsätt kaksmulorna och rommen. Blanda väl och skeda smeten över kakan. Låt stelna 2-3 timmar.
- Smält under tiden lite choklad och doppa i physalisen till hälften. Ställ dem att stelna på en bit bakpapper.
- Flytta kakan till ett upplägningsfat och dekorera med physalisen innan servering.
Publicerat den
15 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar