Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryffelkaka

 
  • Serverar: 7-10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Underbart god,smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner socker,kakao och vaniljsockret. Tillsätt äggen ett i taget och sist vetemjölet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 20 minuter i 175 grader.
  2. Tryffel: Koka upp grädde och smör.Ta det från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar i förpackningen. Lägg ner bitarna i grädden och rör tills de har smält. Ställ i kylen och låt tryffeln halvstelna (ca 30 min). Bred den över bottnen och låt stelna i kylen. Strö över nötterna och dekorera med jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.