Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryffelmuffins med hallon- och avokadosorbet

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En läcker muffins som sätter punkt för sötsuget. Perfekt för den som tänker på vikten, men ändå vill unna sig det där lilla extra efter en god måltid. Den ska bara vara 5 minuter i ugnen, inte längre! Det salta på nötterna är speciellt gott till chokladen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Ställ 4 muffins- eller aluminiumformar på en plåt.
  2. Separera äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna till fast skum. Dela chokladen i bitar och smält den i mikrovågsugn på hög effekt ca 1 minut. Vispa äggulor och socker och rör ner choklad och nötter. Vänd ner äggvitan och häll smeten i formarna. Strö över kokosflingor. Grädda mitt i ugnen 5 minuter. Låt muffinsen kallna.
  3. Skala, kärna ur och skär avokadon i mindre bitar. Mixa slätt med frysta hallon och florsocker med en stavmixer eller i en blender.
  4. Ta muffinsen ur formarna, toppa med sorbeten och garnera med mynta. Njut ...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.