Dessa goda efterrrättspajer görs dagen innan de ska serveras
Instruktioner
- Ugn 200°
- Mixa mandel och socker i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt vetemjöl, smör och äggula och mandellikör. Kör tills det bildas en degboll.
- Ta upp degen på arbetsbänk och rulla degen till en rulle. Dela den i 12 bitar. Tryck ut degen i aluminiumformarna. Ställ in formarna i kylen 30 minuter.
- Nagga bottnarna med gaffel och grädda i mitten av ugnen, cirka 12 minuter, så att formarna är genomgräddade och har fin färg. Låt dem kallna på galler.
- Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Koka upp grädde och hallonpuré i en kastrull. Häll den heta gräddblandningen över chokladen och rör om tills den smälter och är helt slät.
- Fyll mandelformarna med chokladtryffel och låt de stå svalt över natten för att stelna.
Dekorera med citronmeliss och hallon.
- Lycka till!
Publicerat den
4 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar