Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryffeltårta med hallonmousse

(1 kommentar)  
  • Serverar: 14-16 portioner
Skriv ut

Hallonmoussen är gjord med italiensk maräng som gör den lätt och luftig. Tårtan blir godare om den får stå 1 timme i rumstemperatur före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och socker till marängen och låt koka till ca 120 grader. Vispa äggvitan kraftigt och blanda försiktigt i sockerlagen under vispning. Vispa marängsmeten tills den har blivit rumstempererad.
  2. Hallonmousse: Passera hallonen genom en finmaskig sil till en puré. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Lyft upp och smält dem med citronsaften på svag värme. Rör ner i hallonpurén. Vispa grädden fast och rör ner den och marängen i purén. Häll moussen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter klädd med plastfolie. Låt stelna i frysen, ca 5 timmar.
  3. Pensla bottnarna med hallonsaft. Lägg den frusna moussen mellan bottnarna.
  4. Grovhacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll over chokladen. Rör om ordentligt och rör ner smöret. Täck tårtan med chokladtryffelsmeten och ställ in i kylen. Lägg på hallonen strax före servering.
  5. Den marängsmet som blir över kan spritsas ut till små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 100 grader ca 1 timme.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sarablasung 14 maj 2012

    Tror du att man kan ersätta hallonen med choklad istället? Eller har du något recept på choklad mousse med italiensk maräng? :) Stort behov av en chokladmousse som innehåller italiensk maräng

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.