Hallonmoussen är gjord med italiensk maräng som gör den lätt och luftig. Tårtan blir godare om den får stå 1 timme i rumstemperatur före servering.
Instruktioner
- Koka upp vatten och socker till marängen och låt koka till ca 120 grader. Vispa äggvitan kraftigt och blanda försiktigt i sockerlagen under vispning. Vispa marängsmeten tills den har blivit rumstempererad.
- Hallonmousse: Passera hallonen genom en finmaskig sil till en puré. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Lyft upp och smält dem med citronsaften på svag värme. Rör ner i hallonpurén. Vispa grädden fast och rör ner den och marängen i purén. Häll moussen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter klädd med plastfolie. Låt stelna i frysen, ca 5 timmar.
- Pensla bottnarna med hallonsaft. Lägg den frusna moussen mellan bottnarna.
- Grovhacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll over chokladen. Rör om ordentligt och rör ner smöret. Täck tårtan med chokladtryffelsmeten och ställ in i kylen. Lägg på hallonen strax före servering.
- Den marängsmet som blir över kan spritsas ut till små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 100 grader ca 1 timme.
Publicerat den
9 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tror du att man kan ersätta hallonen med choklad istället? Eller har du något recept på choklad mousse med italiensk maräng? :) Stort behov av en chokladmousse som innehåller italiensk maräng