Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryffeltårta med mandelbotten och chokladmintgelé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15-20 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Något av det godaste jag skapat. Prova på egen risk. Till tröst är den oerhört dryg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mandelmassa med äggvita och mandel samt en knivsudd salt. knåda ihop med handen. Klipp till ett bakplåtspapper och placera i en form (ca 25 cm i diameter) med löstagbara kanter. Tryck i mandelmassblandningen jämnt och grädda vid ca 225 grader i 15-20 minuter - eller till ytan är gyllenbrun. Tag ut och ställ att svalna.
  2. Smält samtidigt choklad och nougat i vispgrädden (som blandats med den andra knivsudden salt) på mycket låg temperatur i en kastrull (det ska ta ca 10 minuter). Rör om då och då. Ta av från spisen när du har en jämn smet.
  3. Parallellt med nougat/choklad/grädd/salt låter du mintchokladkakorna smälta i en separat kastrull i kaffegrädden på lika låg temperatur. Rör om med olika vispar!
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  5. Häll nougat-chokladsmeten i formen ovanpå mandelbotten. Ställ i kylskåp. När mintchokladsmeten är jämn ska den av spisen. När den är ca 40-45 grader varm ska gelatinbladen läggas i. Rör tills inga spår känns av gelatinet (det går fort). Häll försiktigt längst upp i formen. Häller du för häftigt (från hög höjd) kommer gelatinet att tränga ned i tryffelsmeten.
  6. Låt stå i kylen i minst 6 timmar.
  7. Perfekt till espresso, men testa även men kall porter!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gammelmaja 8 september 2010

    Super god pappis, snygg kreation med marzipanen också:) Tummen upp

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.