Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladvåfflor med björnbärs och mascarponekräm

 
Skriv ut

Mumsigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med mascarponekrämen. Lägg björnbären i en kastrull tillsammans med sockret. Låt koka samman några minuter och sedan svalna en aning. Rör ihop björnbären med mascarponen.
  2. Vispa äggen lätt och blanda i gräddfilen, vispa ihop och tillsätt sedan de torra ingredienserna, chokladen och det smälta avsvalnade fettet.
  3. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med smält fett till första omgången, sedan behöver den knappt smörjas. Lägg på 0,75-1 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg dem var för sig på galler.
  4. Servera chokladvåfflan med mascarponekrämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.