Chokladvåfflor som fulländas till en superdessert med glass och ljuvlig karamellsås med choklad. Det här är äggvåfflor, de blir inte som frasvåfflor utan påminner mer om pannkaka.
Instruktioner
- Börja med karamellsåsen. Koka ihop sirap och grädde till 110 grader. Hacka chokladen och blanda ner den i sirapsgrädden. Låt svalna.
- Blanda mjöl, salt, bakpulver, vaniljsocker och socker i en bunke. Rör ner mjölken och fortsätt tills du har en klistrig massa.
- Smält chokladen i mikro eller över vattenbad och rör ner den i smeten. Vispa sedan ner äggen, ett i taget. Låt smeten svälla i 30 minuter. Smält smöret och vispa ner i smeten.
- Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smör, första gången. Häll i smeten och grädda våfflor.
- Servera dem nygräddade med vaniljglass och den avsvalnade karamellsåsen.
Publicerat den
31 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar