Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladvåfflor med chokladkaramellsås

 
Skriv ut

Chokladvåfflor som fulländas till en superdessert med glass och ljuvlig karamellsås med choklad. Det här är äggvåfflor, de blir inte som frasvåfflor utan påminner mer om pannkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med karamellsåsen. Koka ihop sirap och grädde till 110 grader. Hacka chokladen och blanda ner den i sirapsgrädden. Låt svalna.
  2. Blanda mjöl, salt, bakpulver, vaniljsocker och socker i en bunke. Rör ner mjölken och fortsätt tills du har en klistrig massa.
  3. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad och rör ner den i smeten. Vispa sedan ner äggen, ett i taget. Låt smeten svälla i 30 minuter. Smält smöret och vispa ner i smeten.
  4. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smör, första gången. Häll i smeten och grädda våfflor.
  5. Servera dem nygräddade med vaniljglass och den avsvalnade karamellsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.