Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladvåfflor med yoghurtglass och fruktsalsa.

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En god efterrätt eller varför inte en god helg brunch?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, kakao, salt och hälften av sockret i en skål, tillsätt all mjölk lite i taget och blanda till en jämn smet. Skilj äggulorna från vitan och lägg vitorna åt sidan. Tillsätt gulorna och smöret i smeten och låt den svälla i rumstemperatur ca 3 timmar. Vispa äggvitorna och resterande socker till en styv maräng och vänd ner dem i smeten strax före gräddningen. Grädda i våffeljärn.
  2. Yoghurtglass: Vispa äggulor och socker luftigt. Koka upp yoghurt, honung och citronskal. Vispa ner i smeten i äggskummet. Blanda ordentligt och häll tillbaka i kastrullen. Värm under ständig omrörning till 85 grader. Sila glassmeten i en bunke. Kyl snabbt i kallt vattenbad. Täck med plastfolie, ställ kallt över natten. Frys till glass i glassmaskin.
  3. Fruktsalsa: Skala och kärna ur melonen, mango och papaya. Skär dem i 1 cm stora kuber. Dela och pressa limefrukten. Dela och kärna ur passionsfrukten. Finhacka den röda chilin. Blanda limejuice, passionsfruktkärnor, chili och råsocker till en lag. Häll lagen över frukten och blanda i mynta.
  4. Servera nygräddade våfflor med yoghurtglass och fruktsalsa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.