En god efterrätt eller varför inte en god helg brunch?
Instruktioner
- Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, kakao, salt och hälften av sockret i en skål, tillsätt all mjölk lite i taget och blanda till en jämn smet. Skilj äggulorna från vitan och lägg vitorna åt sidan. Tillsätt gulorna och smöret i smeten och låt den svälla i rumstemperatur ca 3 timmar.
Vispa äggvitorna och resterande socker till en styv maräng och vänd ner dem i smeten strax före gräddningen.
Grädda i våffeljärn.
- Yoghurtglass:
Vispa äggulor och socker luftigt. Koka upp yoghurt, honung och citronskal. Vispa ner i smeten i äggskummet. Blanda ordentligt och häll tillbaka i kastrullen. Värm under ständig omrörning till 85 grader. Sila glassmeten i en bunke.
Kyl snabbt i kallt vattenbad. Täck med plastfolie, ställ kallt över natten. Frys till glass i glassmaskin.
- Fruktsalsa:
Skala och kärna ur melonen, mango och papaya. Skär dem i 1 cm stora kuber. Dela och pressa limefrukten. Dela och kärna ur passionsfrukten. Finhacka den röda chilin.
Blanda limejuice, passionsfruktkärnor, chili och råsocker till en lag. Häll lagen över frukten och blanda i mynta.
- Servera nygräddade våfflor med yoghurtglass och fruktsalsa.
Publicerat den
21 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar