Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokoladdoppade kokosbollar

 
Chokoladdoppade kokosbollar Chokoladdoppade kokosbollar
Skriv ut

"Kokosbollar" med olika smaker

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta hasselnötkärnorna i 175° ugnsvärme i 10 min, låt den svalna lite och gnugga sedan av det tunna skalet. Hacka nötterna ganska fint.
  2. Blanda väl smör, socker, vaniljsocker, kakao, havregryn och kaffe. Fördela den i iskubformar. Ställ formen kylen ca 1 timme eller tills du ser att dom stelnat.
  3. Smält chokladen med olja i ett vattenbad eller mikro. Tryck sedan ut dom på ett fat och doppa dem i den smälta chokladen. Doppa därefter i kokos eller i hasselnötkärnor och lägg dem på ett bakplåtspapper och låt dem stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.