Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokomoko med salt och mandel

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Crunchiga, smörrostade mandlar och flingsalt som är en skön brytning mot den söta kolasmaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka mandlarna grovt och stek dem gyllene i smöret. Strö över salt och rör om. Värm den kondenserade mjölken med honungen i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Hacka chokladen fint och rör ner den i den varma mjölken tillsammans med vaniljsockret. Rör tills chokladen har smält. Blanda i hälften av den salta mandeln.
  2. Häll upp smeten i en limpform, ca 1½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över resten av den hackade mandeln. Låt chokladsmeten stelna och skär den sedan i fyrkantiga bitar. Förvara bitarna i en burk med lock med smörpapper mellan bitarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.