Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chorizo, hemmagjord

(3 kommentarer)  
 • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En riktig god chorizo är svår att få tag på, sen vet man ju inte vad den är gjord på? Detta recept kommer från Mexico, mycket biligare blir dom också, men en korvstoppare är ett måste.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Lägg ihop samtliga kryddor, vitlöksklyftor och mixa ihop, späd med vinäger, det skall bli en tjock massa, ev späd med mera vinäger, aldrig vatten.
 2. Blanda den grovmalna köttet med den hackade späcket, häll på kryddblandningen, salta, blanda, ta en tesked och stek, smaka på den, så får man en uppfattning om den skall ha mer styrka eller mera kryddor.
 3. När man är nöjd med blandningen, fyller man fjälster med köttet, knyt med krymt bomullsnöre var 15-20 cm, knyt på två ställen med ett par mm mellanrum, så att man kan dela på korvarna.
 4. Med en knappnål sticker man många små hål i korvarna, för att överbliven fett och kryddor kan rinna ut. Lättast om man kan hänga upp korvarna, då rinner det ut lättare.
 5. Förvara dem några timmar på ett svalt ställe, lägg hushållspapper under korvarna, så det kan ta upp det som rinner ut.
 6. Chorizon går bra att frysa ner, det är bara att ta fram så många som behövs. Skall helst inte snabbtinas.
 7. Har man tillgång till att röka dem är det också gott.
 8. Tips: stoppa dem inte för hårt, lite mer en färsk köttkorv.

Liknande recept

Kommentarer (3)

 • LaJefa 4 november 2008

  Detta vill jag testa, fastän att jag inte har en korvstoppare. Ska försöka komma på en bra idé att stoppa smeten i fjälstern utan korvstoppare...återkommer med kommentar efter att jag har testat...spännade

 • gunnar5 4 november 2008

  Gott. Det blir mång fler korvar, jag lovar.

 • engstedt 28 november 2008

  Jätte gott, jag fick dock inte samma fina färg som på bilden, jag körde i ganska mycket chili för att få lite styrka. Men nejlikorna och kanelen ger en härlig kryddighet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.