Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chorizogryta med blomkål och tomat

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag blandade till det här lite på känn, inspirerad av mat jag blivit bjuden på, när jag skulle laga något med lågt GI.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Du behöver en ganska djup gryta och en stekpanna.
  2. Häll en skvätt olivolja i kastrullen.
  3. Skiva vitlök och schalottenlök. Fräs löken i kastrullen tills den är mjuk, men utan att den får färg. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärningen och låt det koka upp.
  4. Tillsätt matvetet och 1 tsk salt. Koka under lock på svag värme i ca 6 minuter.
  5. Bryt eller skär blomkålen i små buketter. Blanda ner dem i grytan. Låt koka ytterligare ca 6 minuter.
  6. Skär korven i centimetertjocka skivor. Bryn den snabbt i olivolja i het stekpanna. Den ska bara få färg och yta.
  7. Skär eller riv basilikan grovt. Blanda ner den och korven i grytan. Krydda efter behag med salt och svartpeppar. Om du vill ha en gryta med lite mer sting kan du även ha i några droppar tabasco.
  8. Låt koka ytterligare ca 3 minuter, eller tills blomkålen känns lagom mjuk. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.