- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jag blandade till det här lite på känn, inspirerad av mat jag blivit bjuden på, när jag skulle laga något med lågt GI.
Instruktioner
- Du behöver en ganska djup gryta och en stekpanna.
- Häll en skvätt olivolja i kastrullen.
- Skiva vitlök och schalottenlök. Fräs löken i kastrullen tills den är mjuk, men utan att den får färg. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärningen och låt det koka upp.
- Tillsätt matvetet och 1 tsk salt. Koka under lock på svag värme i ca 6 minuter.
- Bryt eller skär blomkålen i små buketter. Blanda ner dem i grytan. Låt koka ytterligare ca 6 minuter.
- Skär korven i centimetertjocka skivor. Bryn den snabbt i olivolja i het stekpanna. Den ska bara få färg och yta.
- Skär eller riv basilikan grovt. Blanda ner den och korven i grytan. Krydda efter behag med salt och svartpeppar.
Om du vill ha en gryta med lite mer sting kan du även ha i några droppar tabasco.
- Låt koka ytterligare ca 3 minuter, eller tills blomkålen känns lagom mjuk. Smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
25 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar