Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chorizogryta med bönor och avokadoyoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrik och matig gryta som serveras med en fräsch och len avokadoyoghurt. Lyxigt men enkelt! Denna gryta är god med ett gott lantbröd, men den som är extra hungrig kan komplettera med ris eller annat gryn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär korven i slantar. Hacka lök och vitlök. Skär paprikan i mindre bitar. Bryn färs, korv, lök, vitlök och paprika i olivolja. Låt spiskummin och paprikapulver fräsa med mot slutet. Tillsätt tomater, fond och vatten. Koka ca 20 minuter med locket på glänt.
  2. Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd ner bönorna och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med sambal oelek och salt. Strö över hackad koriander.
  3. Mosa avokadoköttet med citron. Blanda i yoghurt. Smaka av med tabasco och salt.
  4. Servera grytan med ett gott lantbröd och avokadoyoghurten. Eventuellt ris eller annat gryn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.