Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chorizogryta med rotfrukter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det här är god vardagsmat med sting i. Hur starkt bestämmer du med valet av korv. Barnen älskade det..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär korven i knubbiga bitar. Stek ev. korvbitarna i en stekpanna med matfett så att de får stekyta. Skala och skiva löken och skär rotfrukterna i bitar eller skivor. Smält matfett i en gryta och fräs lök och rotfrukter några minuter utan att de tar färg. Tillsätt vatten, buljongtärning, kryddor och chilisås. Koka upp och sjud under lock på svag värme tills rotfrukterna är mjuka, ca 15 min. lägg i korven och låt allt koka upp. Smaka av och strö över hackad persilja.
  2. Vill man ha fylligare sås kan man blanda i en förpackning krossade tomater.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.