Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chorizogryta med sidfläsk, kyckling och rotsaker

 
Skriv ut

Mustig gryta med mycket smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläsket i stavar. Skär korven i 1 cm skivor. Skala och skiva vitlöken. Skiva rödlöken tunnt. Skala och tärna potatisen i grövre tärningar. Skala och tärna morötterna i mindre tärningar.
  2. Fräs sidfläsket i het djup panna (som har ett lock) i lite olja tills knapriga. Lägg åt sidan. Fräs lökarna i fläskfettet tills de fått fin färg, skaka pannan då och då, lägg åt sidan. Fräs potatis och morot i fettet tills de fått fin färg, lägg åt sidan.
  3. Skär kycklingen i stora munsbitar, fräs i pannan. Ha efter en stund i vitlöken, fräs vidare. Ha eventuellt i lite till olja, ha i korven och paprikapulvret och skaka pannan. När det luktar chorizo i hela köket har du i grönsaker och sidfläsk och häller på vinet och tomaterna. Dela dem lite grovt med stekspaden. Kör ett par varv med pepparkvarnen. Lägg på ett lock. Puttra på låg värme i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.