Mustig gryta med mycket smak.
Instruktioner
- Skär fläsket i stavar. Skär korven i 1 cm skivor. Skala och skiva vitlöken. Skiva rödlöken tunnt. Skala och tärna potatisen i grövre tärningar. Skala och tärna morötterna i mindre tärningar.
- Fräs sidfläsket i het djup panna (som har ett lock) i lite olja tills knapriga. Lägg åt sidan.
Fräs lökarna i fläskfettet tills de fått fin färg, skaka pannan då och då, lägg åt sidan.
Fräs potatis och morot i fettet tills de fått fin färg, lägg åt sidan.
- Skär kycklingen i stora munsbitar, fräs i pannan. Ha efter en stund i vitlöken, fräs vidare. Ha eventuellt i lite till olja, ha i korven och paprikapulvret och skaka pannan. När det luktar chorizo i hela köket har du i grönsaker och sidfläsk och häller på vinet och tomaterna. Dela dem lite grovt med stekspaden. Kör ett par varv med pepparkvarnen. Lägg på ett lock. Puttra på låg värme i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
21 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar