Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Christers mandelkubbar med vaniljsmak

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Mandelkubbar går rasande snabbt att baka och fyller köket med ljuvlig doft. Vaniljsåspulver i degen, ger kubbarna extra fyllig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, vaniljsåspulver, socker, hjorthornssalt, vaniljsocker och bakpulver i en matberedare. Tillsätt smöret, skuret i mindre bitar. Häll i grädde, ägg och bittermandelarom. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Ta upp degen och forma den till en rulle med mjölade händer. Skär rullen i 20 bitar. Doppa bitarnas snittyta i pärlsocker och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  3. Grädda kubbarna mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt kubbarna svalna på galler innan de äta till ett glas kall mjölk eller nybryggt kaffe.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Tillberga 8 september 2009

    vilken sorts vaniljsås pulver avänder du??? 11 g står de bara men vilken sort

  • aQuarius 25 september 2009

    Tyckte 11 gram inte blev mer än några korn, hällde nog i ca 40 gram tror jag. Hade ingen aning om att det var så enkelt att baka mandelkubb, det tog max 10 minuter från start tills de stod i ugnen! Har ingen matberedare, men det funkade med elvispen!

  • aQuarius 3 oktober 2009

    Glömde säga: De blev så jättegoda!!!! Mums!

  • ChristerSweden 16 februari 2010

    Hej! Det är jag som är Christer som gjort receptet, som var infört som mitt bästa recept i Allt om Mat förra sommaren! Kul att ni tycker de blir goda, det tycker jag också =) Någon undrade vilken sorts vaniljsåspulver det ska vara, jag har använt Ekströms, men det går precis lika bra med vilket märke som helst. Lidl har en billig och bra variant, och man kan gott ha i lite extra. Sen kan jag tipsa om att det blir godare med lite extra bittermandel / arom, men det är ju en smaksak. Och använd äkta smör, inte margarin.

  • Zlemma 6 maj 2011

    Första gången jag bakar mandelkubb och resultatet blev perfekt! Lättbakade och fina till både utseende och konsistens. Jag ökade dock på vaniljsåspulvret en aning. Frågan är bara hur jag ska förvara dem? När de var nybakta hade de lite frasig utsida och porös, samtidigt mjuk insida, dagen efter är de lite "mjuka" helt och hållet. Går det att behålla den frasiga utsidan? Men en 5:a för ett mycket trevligt recept. :)

  • jecki 8 oktober 2012

    Så enkelt och resultatet blev kanonbra!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.