Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Christers trattkantarellsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott.

Ingredienser

Instruktioner

Koka svampen med 1 msk smör tills du får max svampspad. Tag av locket och koka in spadet. Blanda grönsaksbuljongen och sherry. Slå detta över svampen, låt småkoka. Skala och hacka lök och morötter, fräs detta i 3 msk smör i en annan kastrull utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré som får fräsa en stund. Pudra över 3 msk vetemjöl under omrörning. Låt detta fräsa en stund. Späd med svamp och buljong i omgångar under vispning. Tillsätt creme fraiche. Koka i 10-15 minuter Smaka av med salt och cayennepeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.