med mörk choklad, kakao nibs och belgisk choklad!
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. Tillsätt sirap, choklad, nibs, apelsinskal och vatten och blanda samman till en deg.
- Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller i flera små (c:a 5-7 cm i diameter). Lägg degrullarna i kylskåpet i 30 minuter. Skär sedan degen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på.
- Sätt i kakorna i ugnen och sänk temperaturen till 175°C. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-15 min.
Ta ut dem och låt dem svalna på ett ugnsgaller.
- När kakorna har svalnat, smält den ljusa chokladen i ett vattenbad och doppa undersidorna av kakorna med hjälp av två gafflar.
Publicerat den
1 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Goda och maffiga kakor:)