När man ska ha gäster är det perfekt att bjuda på glasstårta eftersom den kan bakas långt i förväg. Det enda som får vänta är garneringen.
Instruktioner
- Börja med bottnen. Sätt ugnen på 150 grader. Mal sötmandeln.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret under vispning.
- Vänd ner mandeln i smeten. Rör om försiktigt. Det gör ingenting om vita marängtoppar finns kvar i smeten.
- Lägg ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen, 50-60 minuter. Låt den svalna i formen.
- Gör fyllningen. Vispa äggulor och florsocker. Om choklad används ska den hackas ganska fint. Rör ner chokladhack eller likör i äggvispet. Vispa grädden. Rör ner den i fyllningen.
- Häll fyllningen över bottnen i formen. Låt tårtan stå i frysen cirka 3 timmar.
- Flytta över tårtan till kylen cirka 30 minuter före servering. Då hinner den mjukna precis lagom. Garnera tårtan med små gräddrosor och chokladgarnityr.
- Om tårtan ska förvaras i frysen en längre tid eller om du ska göra flera tårtor och därför behöver formen, gör du så här: Frys tårtan som ovan. Ta fram den och lossa formen. Eventuellt behöver du doppa formen snabbt i varmt vatten. Ta upp tårtan och frys in den igen med plastfolie runt om och en stor plastpåse utanpå. På så vis håller tårtan bättre.
Publicerat den
7 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar