- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Denna goda grekinspirerade kycklingrätt lagar vi minst en gång/vecka i familjen. Receptet är baserat på min mans rätt, men jag har modifierat det lite för att få mer smak.
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 200-220 grader, beroende på hur varm din ugn blir.
- Skala potatisen och skiva den tunt. Skala löken och hacka den grovt. Klyfta eller tärna tomaterna grovt.
Skär kycklingfileérna i lite grövre munsbitar.
- Lägg alla ovanstående ingredienserna i en stor ugnsform. Krydda ordentligt med oregano, vitlökspulver, salt och peppar. Dela citronen/citronerna och pressa saften över maten.
- Häll olivoljan i en bunke och ha i senapen i oljan. Mixa med en elvisp eller stavmixer tills oljan och senapen har blandats väl. Häll sedan blandningen över kycklinggrytan.
- Rör om väl i grytan så alla kryddor, citronsaft och senapsblandningen blandas ordentligt med grytans ingredienser.
- Ställ in grytan i mitten av ugnen och låt tillaga i ca 2 timmar. Rör om 2-3 gånger under tiden. Tanken är att grytan ska suga upp all god olja.
- Man kan göra grytan lite smalare genom att ersätta en del av oljan med vatten om man vill.
- Servera med en god grönsallad och njut.
Publicerat den
26 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar