Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Christos grekiska citronkyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Denna goda grekinspirerade kycklingrätt lagar vi minst en gång/vecka i familjen. Receptet är baserat på min mans rätt, men jag har modifierat det lite för att få mer smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 200-220 grader, beroende på hur varm din ugn blir.
  2. Skala potatisen och skiva den tunt. Skala löken och hacka den grovt. Klyfta eller tärna tomaterna grovt. Skär kycklingfileérna i lite grövre munsbitar.
  3. Lägg alla ovanstående ingredienserna i en stor ugnsform. Krydda ordentligt med oregano, vitlökspulver, salt och peppar. Dela citronen/citronerna och pressa saften över maten.
  4. Häll olivoljan i en bunke och ha i senapen i oljan. Mixa med en elvisp eller stavmixer tills oljan och senapen har blandats väl. Häll sedan blandningen över kycklinggrytan.
  5. Rör om väl i grytan så alla kryddor, citronsaft och senapsblandningen blandas ordentligt med grytans ingredienser.
  6. Ställ in grytan i mitten av ugnen och låt tillaga i ca 2 timmar. Rör om 2-3 gånger under tiden. Tanken är att grytan ska suga upp all god olja.
  7. Man kan göra grytan lite smalare genom att ersätta en del av oljan med vatten om man vill.
  8. Servera med en god grönsallad och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.