Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chunky Gaspacho

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Blancha tomaterna och skala dem, skala även gurkan. Skär tomater, gurka och stjälkselleri i 1 x 1 cm stora brunoise. Spara kärnor och alla rest- och kantbitar och lägg dessa i mixerglaset. Finhacka rödlök och skär sticklöken i mm tunna slantar, spara även här restbitar och lägg i mixerglaset. Dela chilin och tag ut kärnorna. Skär chilin i så små tärningar du bara kan och är inte chilin för stark så mixa även ned restbitarna också, dock inte kärnorna. Mixa nu alla rester och tomatjuicen, vitlöken, vinäger och citronjuicen till en slät soppa, häll över i en bunke och blanda i alla fina grönsaksbrunoise. Låt stå i kyl över natten. Smaka upp allt nästa dag med salt peppar och socker, ev. lite tabasco. Serveras kyld i kylda glas. Finhacka lite bladpersilja och strö över. Ät som den är eller servera lite god spansk skinka eller färska räkor. Serveringsförslag: Lagar de Cervera Albarino (nr23044) från Josephine Gutentoft.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.