Instruktioner
Hetta upp vatten, smör, salt och socker i en kastrull under omrörning. När det börjar koka tas kastrullen från värmen. Vispa ner mjölet, lite i taget, till en jämn smet. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör i c:a 30 sek. tills det bildas en deg som släpper botten lätt. Ta kastrullen från värmen och låt svalna i 5 min. Tillsätt äggen, ett och ett, under omrörning tills degen blir blank och spritsbat. Värm oljan till 180°C. Fyll smeten i en spritspåse med 8 mm stjärntyll. Spritsa ner 3-4 cm-rullar av smeten i oljan. Fritera tills churron fått fin brun färg. Ta upp och låt rinna av. Strö över florsocker. Servera med glass.
Det finns särskilda chokladkafeer i Spanien, där doppar man chorros "korvar" i en kaffekopp fylld med goood inte så söt chokladsås. Almost in heaven!
Churros äts som frukost och inte som godis... Men för oss svenskar känns det kanske konstigt att tänka sig detta till morgonkaffet :)
Men de serveras inte med glass utan med varm choklad!, som frukost eller som mellanmål.
Mums ! tog mej friheten att ladda upp en bild till .
Oh fyfan de e så jävla gott!!! Får mig att längta tillbaka till teneriffa :D Och nej det äts inte med glass utom varmchoklad (inte oboy ) utan en som är ganska tjock och krämig. Ganska mättande är det också! :D
hej bara undrar har någon gjort receptet och vad det gott hitta samma recept på en annan sida dom sa att det inte var gott. hjälp mig fest till hälgen
Mamma är fån spanien och brukar göra churros med chocolate hemma. Dock är hennes recept annorlunda, och när hon gör chockladen så använder hon sig av chokladpudding som man kan köpa i pulverpåsar..istället för att låta den stelna i kylen så serverar hon den varm, då är den ju flytande och tjock...mycket gott :)
Gudomligt gott..