Denna chutney smakar underbart till all slags kött. Vi åt den senast till rådjurssadel med potatismos. Passade perfekt. Härligt att ge bort till chutneyvänner. Satsen räcker bra till för att ge bort.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Receptet fungerar bra, men nästa gång skall jag göra en smärre ändring för egen del. När jag gjorde min chutney igår märkte jag att det blev väldigt vått och tog lååång tid att koka ner till lagom konsistens (ca 2 timmar). Så, min rekommendation är att ta lite mindre vinäger, ca 2-3 dl. Jag tar också mindre salt än vad som angetts, 1-2 tsk istället för 1 msk.
p.s. Jag halverade sockermängden också. 500g socker per dryga kilot frukt fungerar bra för mig.