Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ciabatta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Satsen ger 6 ciabatta. Bakproceduren tar 2 dagar men är ändå ganska enkel.

Ingredienser

Instruktioner

Dag 1: Rör ihop ingredienserna och låt degen jäsa övertäckt med platsfolie i kylskåp i minst 12 timmar. Dag 2: Rör ihop alla ingredienser utom degen från dag 1. Blanda ner degen från dag 1 och arbeta dagen så lite som möjligt. Låt jäsa i rumstemperatur i 2 till 3 timmar.Lägg upp degen i 6 lika stora, avlånga bröd på en plåt med mjölat bakpapper på. Mjöla bröden ovanpå och låt jäsa 1 timme. Värm ugnen till 275 grader. Grädda strax under mitten av ugnen i 15-20 minuter. Sänk ugnsvärmen till 250 grader när bröden sätts in.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.