Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ciderbräserad fläskkarré

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

I den här maträtten kombineras bräserat fäskkött med en sås gjord på äpple, russin, äppelcidor och nejlikor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelvärme. Bryn fläskkarrén runtom cirka 5 minuter. Lägg över fläskkarrén i en ugnsfast form.
  2. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala och tärna äpplena. Lägg lök, vitlök och äppeltärningar i stekpannan och fräs cirka 2 minuter, rör om då och då tills äppeltärningarna är mjuka.
  3. Blanda ner russin, farinsocker, äppelcider, äppelcidervinäger och nejlikor i stekpannan och koka upp.
  4. Häll äppel- och ciderblandningen över steken och stick in en köttermometer i köttet. Ugnsstek 75 minuter-90 minuter tills termometern visar 75 grader och köttet är mört. Låt steken vila 10 minuter, skiva den sedan och servera med äppelblandningen och t ex en råkostsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.