I den här maträtten kombineras bräserat fäskkött med en sås gjord på äpple, russin, äppelcidor och nejlikor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelvärme. Bryn fläskkarrén runtom cirka 5 minuter. Lägg över fläskkarrén i en ugnsfast form.
- Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala och tärna äpplena. Lägg lök, vitlök och äppeltärningar i stekpannan och fräs cirka 2 minuter, rör om då och då tills äppeltärningarna är mjuka.
- Blanda ner russin, farinsocker, äppelcider, äppelcidervinäger och nejlikor i stekpannan och koka upp.
- Häll äppel- och ciderblandningen över steken och stick in en köttermometer i köttet. Ugnsstek 75 minuter-90 minuter tills termometern visar 75 grader och köttet är mört. Låt steken vila 10 minuter, skiva den sedan och servera med äppelblandningen och t ex en råkostsallad.
Publicerat den
13 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar