Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ciderbräserad kycklingfilé med äppelskivor.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En läcker kycklingrätt som bjuds med smakrik äppelcidersås och en doft av rosmarin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kycklingfiléerna i lite matfett gyllene runtom. Lägg över dem i en gryta. Salta och peppra lätt.
  2. Skala moroten och skär den i slantar. Skala och tärna rotsellerin. Skala och hacka löken. Fräs grönsakerna i lite matfett. Lägg över dem i grytan. Tillsätt cider, vatten och buljongtärning. Låt allt puttra undr lock ca 10 min.
  3. Ta upp kycklingfiléerna. Sila skyn. Häll tillbaka skyn i grytan och låt den koka ihop tills hälften återstår. Vispa samman mjöl med vatten till en redning. Vispa ner det i såsen och låt den koka några minuter. Vispa ner crème fraiche, soja, rosmarin och äppelcidervinäger i såsen. Låt den koka upp. Smaka av.`
  4. Lägg kycklingfiléerna i såsen och låt allt bli genomvarmt. Lägg upp på serveringsfat och klipp över gräslök. Garnera med lättstekta äppelskivor. Bjud potatiskaka och sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.