Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ciderbräserade fläskkotletter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskkött och äpple är en klassiker i det svenska köket. Här använder du äppelcider, som inte bara gör kotletterna extra möra, utan även ger köttet en frisk och annorlunda smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp matfett i en stekgryta och bryn fläskkotletterna hastigt på båda sidor. Sänk sedan värmen.
  2. Tillsätt smålök, cider och salt och låt köttet sjuda under lock ca 10 minuter.
  3. Skölj persiljan och hacka den grovt, antingen för hand eller med hjälp av en matberedare. Strö persiljan över köttet.
  4. Sjud köttet med persiljan hastigt ytterligare 30 sekunder. Servera fläskkotletterna direkt ur grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.