Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ciderkokt skinka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Supergott! Speciellt såsen! Ett tips: Rätten är god att göra på julskinka också, då får man lite saltare smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör koklagen: Koka upp alla ingredienserna til koklagen i en kastrull/gryta som rymmer skinkan. Lägg skinkan i lagen (om man vill sätter man en termometer i tjockaste delen av köttet), täck med lock. Sjud på svag värme i ca 1 - 1 1/2 timme, el tills termometern visar 80 - 82 grader. Ta upp skinkan ur kastrullen, låt svalna.
  2. Gör såsen: Sila 4 dl koklag, häll den i en kastrull och koka upp den. Rör ut mjölet i grädden, vispa ner buljongen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär skinkan i tunna skivor. Serveras kall med kokt potatis, ananas och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Kicki8 23 juli 2008

    Jättegott och enkelt att göra. Kommar att prova med julskina också.

  • herrp 18 oktober 2009

    Gott och enkelt. Går alldeles utmärkt att anrätta benfri karre i bit efter detta recpt - det blir jättegott. Hälsar herrp

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.