Supergott! Speciellt såsen!
Ett tips:
Rätten är god att göra på julskinka också, då får man lite saltare smak.
Instruktioner
- Gör koklagen:
Koka upp alla ingredienserna til koklagen i en kastrull/gryta som rymmer skinkan. Lägg skinkan i lagen (om man vill sätter man en termometer i tjockaste delen av köttet), täck med lock. Sjud på svag värme i ca 1 - 1 1/2 timme, el tills termometern visar 80 - 82 grader.
Ta upp skinkan ur kastrullen, låt svalna.
- Gör såsen:
Sila 4 dl koklag, häll den i en kastrull och koka upp den.
Rör ut mjölet i grädden, vispa ner buljongen.
Smaka av med salt och peppar.
- Skär skinkan i tunna skivor.
Serveras kall med kokt potatis, ananas och en sallad.
Publicerat den
19 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott och enkelt att göra. Kommar att prova med julskina också.
Gott och enkelt. Går alldeles utmärkt att anrätta benfri karre i bit efter detta recpt - det blir jättegott. Hälsar herrp