Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ciderkyckling på grönsaksbädd

 
Skriv ut

En variant på den nordafrikanska rätten couscous. Sambal oelek ger en angenäm, pikant smak, men vill du vara försiktig så nöj dig med hälften.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa, skala och skär grönsakerna i grova strimlor. Fräs dem i olivolja i en gryta. Häll på äppelcider och citronsaft. Lägg i lagerblad, krydda med salt och sambal oelek. Låt sjuda under lock i 8-10 min.
  2. Lägg i kycklinglårfiléerna. Sjud ytterligare ca 15 min. Vänd efter halva tiden. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda ner dem i grytan mot slutet så att de blir varma.
  3. Förbered couscousgrynen enligt anvisningarna på paketet.
  4. Kärna ur äpplet, klyfta och vänd i chilipulver. Stek klyftorna mjuka i olja i stekpanna.
  5. Servera grytan med couscous, äppelklyftor och persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.