En variant på den nordafrikanska rätten couscous. Sambal oelek ger en angenäm, pikant smak, men vill du vara försiktig så nöj dig med hälften.
Instruktioner
- Ansa, skala och skär grönsakerna i grova strimlor. Fräs dem i olivolja i en gryta. Häll på äppelcider och citronsaft. Lägg i lagerblad, krydda med salt och sambal oelek. Låt sjuda under lock i 8-10 min.
- Lägg i kycklinglårfiléerna. Sjud ytterligare ca 15 min. Vänd efter halva tiden. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda ner dem i grytan mot slutet så att de blir varma.
- Förbered couscousgrynen enligt anvisningarna på paketet.
- Kärna ur äpplet, klyfta och vänd i chilipulver. Stek klyftorna mjuka i olja i stekpanna.
- Servera grytan med couscous, äppelklyftor och persilja.
Publicerat den
5 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar