Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cillas godaste syltkakor

 
Skriv ut

Jättegod småkaka med sylt och florsocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till degen på bakbordet och knåda ihop till en deg. Låt degen stå kallt i ett par timmar.
  2. Rulla bollar ca 3 cm i diameter och lägg ut ganska glest på bakplåtspapper. Tryck till dem på mitten och lägg på en liten klick sylt eller gelé. Grädda i 200 grader ca 10 minuter. Låt svalna. Om du ska servera kakorna direkt lägg på glasyr och låt den stelna. Annars lägg dem i frysen och ta upp dem direkt innan servering och lägg på glasyren när de tinat - de blir mjuka om glasyren är på i frysen.
  3. Glasyr: Blanda florsocker med vatten - se till att den inte blir för tunn - och lägg på

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.