Instruktioner
Blanda allt i en assisten och kör degen till den blir seg ca 10 min.
Låt jästa till den nästan rinner över bunken.
Kör i assistenten igen till den är platt.
Dela degen i 2 bitar och så tar du 2 små bitar av varje så det räcker att göra 2 flätor. Forma bitarna till långa limpor dra lite i dom. Lägg på bakplåtsklädd plåt. Gör två flätor av resten av degen och lägg uppe på dina limpor. Låt jäsa övertäckt i 30 min. Limporna kommer att jäsa ihop.
Pensla med vatten o strö på vallmofrön om så önskas. In i ugnen i 225 grader spraya brödet 3-4 ggr med vatten under gräddning. När brödet fått färg sänk värmen till 200 grader. Grädda i 30-40 min.
Ja brukar knacka på brödet o låter det ihåligt så är det klart.
Skär i tur limpona om de sitter ihop och linda in dom i bakhandukar o låt svalna. Går att frysa, jag brukar skiva mitt o frysa in.
Hoppas det ska smaka och lycka till!!!!