Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cinnamonrolls/Amerikanska kanelbullar

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

I USA finns dessa gudomliga bullar med en smakrik glasyr på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör och blanda med mjölk, värm till 37 grader Smula jästen i bunke, lös upp jästen med smör- och mjölkblandningen. Blanda ner socker och lättvispat ägg. Tillsätt mjöl och blanda väl. Låt jäsa till dubbel storlek.
  2. Under tiden degen jäser, blanda farinsocker och kanel. Ställ åt sidan.
  3. Om tid finns så fortsätt med att blanda ihop glasyren. I en egen skål. Blanda ner rumsvarmt smör med florsocker, Philadelphiaost och vaniljarom alt. vaniljpulver. Ställ åt sidan.
  4. När degen har jäst färdigt, kavla ut den till en kvadrat ca 44x44 cm. Bred ut det rumsvarma smöret på degen. Sprid ut kanel- och farinsockerblandningen över smöret. Använd allt. Rulla ihop degen från Sida till sida Skiva rullen till 18 skivor. Lägg skivorna på plåtar för en andra jäsning i ca 30-40 min.
  5. Sätt på ugnen 200 grader. Grädda sedan bullarna i ca 10 min. Lätt "under cooked".
  6. Värm glasyren lätt. När bullarna är färdiga, så sprid ut glasyren direkt över bullarna när du har tagit ut plåten från ugnen.
  7. Ät bullarna ljumna.
  8. Bullarna går bra att styckfrysa med glasyren på. Tänk på att köra bullarna i micron en kort stund när du tinardem så att bullarna får lite värme.
  9. Lycka till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.