I USA finns dessa gudomliga bullar med en smakrik glasyr på toppen.
Instruktioner
- Smält smör och blanda med mjölk, värm till 37 grader
Smula jästen i bunke, lös upp jästen med smör- och mjölkblandningen.
Blanda ner socker och lättvispat ägg.
Tillsätt mjöl och blanda väl.
Låt jäsa till dubbel storlek.
- Under tiden degen jäser, blanda farinsocker och kanel. Ställ åt sidan.
- Om tid finns så fortsätt med att blanda ihop glasyren.
I en egen skål. Blanda ner rumsvarmt smör med florsocker, Philadelphiaost och vaniljarom alt. vaniljpulver. Ställ åt sidan.
- När degen har jäst färdigt, kavla ut den till en kvadrat ca 44x44 cm.
Bred ut det rumsvarma smöret på degen.
Sprid ut kanel- och farinsockerblandningen över smöret. Använd allt.
Rulla ihop degen från Sida till sida
Skiva rullen till 18 skivor.
Lägg skivorna på plåtar för en andra jäsning i ca 30-40 min.
- Sätt på ugnen 200 grader. Grädda sedan bullarna i ca 10 min. Lätt "under cooked".
- Värm glasyren lätt. När bullarna är färdiga, så sprid ut glasyren direkt över bullarna när du har tagit ut plåten från ugnen.
- Ät bullarna ljumna.
- Bullarna går bra att styckfrysa med glasyren på.
Tänk på att köra bullarna i micron en kort stund när du tinardem så att bullarna får lite värme.
- Lycka till!
Publicerat den
4 oktober 2015
Skriv kommentar