Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- , Apelsin- och Maskrossaft

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Det här receptet har jag hittat i min nya örtabok, men inte testat själv ännu!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 365 maskrosblommor läggs efter skörden 1 timme i solen och kokas därefter i 20 minuter med 3 skivade apelsiner och 2 dito citroner (obehandlat skal!), 1,5 l vatten och 1 kg socker. Saften silas och pressas ut och hälls varm på rena flaskor.
  2. Lägg gärna en blommande timjankvist i varje flaska och späd den helst med hett vatten och citron om du dricker saften på vintern, tycker författaren Elisabeth Mayer (Wildfruchte, -gemuse, -kräuter).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.