Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron & fänkålssås

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Jag gjorde denna sås till kokt torsk, det blev en dunderhit särskillt hos mina döttrar. Jag servarade pressad potatis och grönsallad till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka fänkål och lök, bryn dem i smör tills dom är mjuka och lite glansiga. Häll på ungefär hälften av vinet, buljongtärningen och saften plus det gula på skalet från ungefär en halv citron (resten brukar jag lägga i vattnet som jag kokar torsken i). Låt det koka ihop något.
  2. Sila buljongen och häll i en kastrull. Blanda ut mjölet i lite av grädden och red av såsen, tillsätt resten av grädden lite i taget.
  3. Smaka av med vin, citronsaft, salt och vitpeppar (jag brukar använda hela vinflaskan och nästan hela citronen). Om jag har lite grönt från fänkålen brukar jag hacka det och lägga i på slutet. Har den inget grönt kan man använda persilja eller dill, beroende på tycke och smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.