- Serverar: 6 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Jag gjorde denna sås till kokt torsk, det blev en dunderhit särskillt hos mina döttrar. Jag servarade pressad potatis och grönsallad till.
Instruktioner
- Finhacka fänkål och lök, bryn dem i smör tills dom är mjuka och lite glansiga. Häll på ungefär hälften av vinet, buljongtärningen och saften plus det gula på skalet från ungefär en halv citron (resten brukar jag lägga i vattnet som jag kokar torsken i). Låt det koka ihop något.
- Sila buljongen och häll i en kastrull. Blanda ut mjölet i lite av grädden och red av såsen, tillsätt resten av grädden lite i taget.
- Smaka av med vin, citronsaft, salt och vitpeppar (jag brukar använda hela vinflaskan och nästan hela citronen). Om jag har lite grönt från fänkålen brukar jag hacka det och lägga i på slutet. Har den inget grönt kan man använda persilja eller dill, beroende på tycke och smak.
Publicerat den
9 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar