Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron hollandaise

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Mycket godare än den man köper på påse, här vet du vad som finns i också!

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ihop ägg och vatten i en kastrull som står i en annan kastrull med sjudande vatten, sk vattenbad. Vispa kraftigt tills den tjocknar lite. Under tiden smälter du smöret på låg värme och ställer det åt sidan. När äggen tjocknat tar du smöret och häller det droppvis under vispning ner i äggblandningen. Se till att inte hälla med det vita av smöret som lagt sig på botten av kastrullen. Nu ska såsen ha tjocknat rejält, ungefär som en bearnaise. Om den inte känns tillräckligt tjock kan du ställa tillbaka den i vattenbadet och fortsätta vispa till den känns bra. Den tjocknar även lite när den svalnar... Krydda upp såsen med citronen, salt och en liten nypa cayennepeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.