Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron-mazarinkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Saftig mazarinkaka med sötsyrlig citronsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl, socker, smör och äggula till en smidig deg. Klä en rund form, 23-24 cm i diameter, med löstagbar botten med degen. Ställ formen i kylen i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Mandelfyllning: Riv mandelmassan grovt och blanda den med smöret till en jämn smet. Tillsätt äggen, ett i taget och rör massan slät mellan varje ägg. Blanda mjölet och bakpulvret och vänd ner det i smeten. Bred ut fyllningen jämnt i pajskalet. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 23-25 minuter.
  4. Citronfyllning: Vispa ägg och socker lätt. Tillsätt mjöl, citronskal och citronsaft och rör allt till en slät smet.
  5. Ta ut kakan ur ugnen. Häll på citronfyllningen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ytterligare ca 15 minuter. Fyllningen ska då nätt och jämnt ha stannat. Låt kakan svalna i formen.

Kommentarer (1)

  • SidraOmar 8 juni 2012

    bakade denna kaka idag, blev underbart god, fräsch citronsmak, perfekt till sommaren!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.