Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Mosa bananerna och vänd ner i smeten. Tillsätt ev. lite bananarom om du vill förstärka banansmaken. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-40 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna.
Glasyr:
Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Bred ut glasyren över kakan då den svalnat, och garnera efter önskemål. Skär i upp rutor.
Så här ser min citron- och banankaka i långpanna ut. Jag tor ca 1 tsk citron arom i smeten också, går lika bra med citronjuice. Till glasyren: 1 tsk citron arom och 4 droppar gul hushållsfärg. Men som sagt: smak- och färgsätt efter egen önskan. Det blir alltid bäst.
Monika463 februari 2009
Hej! kakan ser smaskig ut, men enligt bilden så ligger där en massa små kulor, på glasyren, men det står det inget om i receptet. Vad är dessa små kulor för något?
Så här ser min citron- och banankaka i långpanna ut. Jag tor ca 1 tsk citron arom i smeten också, går lika bra med citronjuice. Till glasyren: 1 tsk citron arom och 4 droppar gul hushållsfärg. Men som sagt: smak- och färgsätt efter egen önskan. Det blir alltid bäst.
Hej! kakan ser smaskig ut, men enligt bilden så ligger där en massa små kulor, på glasyren, men det står det inget om i receptet. Vad är dessa små kulor för något?
Smaskens!