Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och bananrutor

(3 kommentarer)  
Citron- och bananrutor Citron- och bananrutor Citron- och bananrutor
  • Serverar: 20-30 portioner
Skriv ut

Mumsiga rutor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Mosa bananerna och vänd ner i smeten. Tillsätt ev. lite bananarom om du vill förstärka banansmaken. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-40 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna.
  2. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Bred ut glasyren över kakan då den svalnat, och garnera efter önskemål. Skär i upp rutor.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Bodil56 30 januari 2009

    Så här ser min citron- och banankaka i långpanna ut. Jag tor ca 1 tsk citron arom i smeten också, går lika bra med citronjuice. Till glasyren: 1 tsk citron arom och 4 droppar gul hushållsfärg. Men som sagt: smak- och färgsätt efter egen önskan. Det blir alltid bäst.

  • Monika46 3 februari 2009

    Hej! kakan ser smaskig ut, men enligt bilden så ligger där en massa små kulor, på glasyren, men det står det inget om i receptet. Vad är dessa små kulor för något?

  • Tesserese 4 januari 2010

    Smaskens!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.