Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Riktigt smarrig relativt snabblagad kyckling rätt, som gör sej utmärkt med pasta ,gärna med tagiatelle , Duger både som fest måltid eller vardag! Lite syrlig frisk smak av vinet och citronen. Tycker denna är jättegod! Frisk smak av medelhav!

Ingredienser

Instruktioner

Skär kyckligfileerna i grova bitar, bryn dom i lite olja. salta peppra och ställ åt sidan. Skala och hacka vitlök och gul lök ,fräs i olja utan att det tar färg . Häll i vin och buljong , låt sjuda tills hälften återstår. Rör i cremefraiche , rivet citronskal och bladen från basilika krukan. Mixa slätt med stavmixer! Lägg i kycklingen i såsen och låt sjuda 3-4 min. Garnera med svarta oliver! Servera med pasta ris eller bulgur! Bon apetit! Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • The_mama97mia 28 juli 2009

    Hade detta recept som grund, men inget vitt vin o bara några msk matlagningsgrädde ist f Cr Fr. O så brynte jag inte kycklingen utan den fick koka i buljongen. Det blev jättegott, men jag ger en 4 eftersom jag inte följt receptet ordentligt.

  • LadyBump 6 mars 2010

    Jag har lagat denna rätt många gånger sedan den var införd i Buffé 4/2007 och det är verkligen en jättegod kycklingrätt!. Det är av min 9-årigas sons favoriträtter. Rätten lyfts av det vita vinet, så det bör man inte hoppa över tycker jag. Även de svarta (Calamata)oliverna är en ingrediens som lyfter rätten. TIPS! Såsen kan bli litet rinnig så jag brukar reda av med ett par msk riven Parmesanost, vilken även bidrar till en fylligare smak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.