Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och blåbärskaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Underbart god och frisk kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 175 grader, smörj och bröa en hålform, ca 2 liter - funkar sådär med en vanlig form så håll er till hålformen.
  2. Rör smör och socker poröst, tillsätt sedan ett ägg i taget uder vispning.
  3. Blanda de torra ingredienserna, varva ner i smeten tillsammans med filmjölken. Tillsätt citronskal och citronsaft och rör ihop.
  4. Häll i hälften av smeten i formen, strö över hälften av blåbären (dock inte förmånga kan jag påpeka, då delar kakan sedan gärna på sig när man ska vända på den just där de ligger... ) och sedan resten av smeten och resten av blåbären på toppen.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 min. Vänta med att göra och hälla på glasyren tills kakan har svalnat!! Garnera glasyren med lite citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.