Underbart god och frisk kaka.
Instruktioner
- 175 grader, smörj och bröa en hålform, ca 2 liter - funkar sådär med en vanlig form så håll er till hålformen.
- Rör smör och socker poröst, tillsätt sedan ett ägg i taget uder vispning.
- Blanda de torra ingredienserna, varva ner i smeten tillsammans med filmjölken. Tillsätt citronskal och citronsaft och rör ihop.
- Häll i hälften av smeten i formen, strö över hälften av blåbären (dock inte förmånga kan jag påpeka, då delar kakan sedan gärna på sig när man ska vända på den just där de ligger... ) och sedan resten av smeten och resten av blåbären på toppen.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 min.
Vänta med att göra och hälla på glasyren tills kakan har svalnat!! Garnera glasyren med lite citronskal.
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar