Fänkål och citron är oerhört gott till kyckling. Kycklingen serveras med en färgglad betsallad och krämig fetaostcréme.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Betsallad:
Koka betorna mjuka. Skala dem under rinnande vatten. Ansa och koka haricots vertsen mjuka i saltat vatten. Häll av i ett durkslag och spola dem kalla och låt rinna av ordentligt. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna på medelvärme.
- Kyckling:
Krydda kycklinglåren med salt och peppar. Bryn dem i olivoljan i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form. Mortla fänkålsfröna. Krydda kycklinglåren med fänkålen. Stek dem mitt i ugnen i ca 12 minuter eller tills innertemperaturen är 72 grader. Riv citronskalet och blanda med kycklingen.
- Betsallad:
Pressa citronen. Skär betorna i mindre bitar. Skala och skiva löken. Blanda citronsaften med olivoljan och vänd ner betorna, bönorna, löken och rucolan. Smaksätt med salt och peppar.
- Fetaostcréme:
Smula fetaosten och blanda med yoghurten. Hacka körveln och rör ner i krämen, smaksätt med salt och peppar.
- Servera kycklingen med fetaostcrémen och betsalladen toppad med rostade pumpakärnor.
Publicerat den
26 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar