Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och fänkålsstekt kycklinglårfilé med fetaostcréme

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Fänkål och citron är oerhört gott till kyckling. Kycklingen serveras med en färgglad betsallad och krämig fetaostcréme.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Betsallad: Koka betorna mjuka. Skala dem under rinnande vatten. Ansa och koka haricots vertsen mjuka i saltat vatten. Häll av i ett durkslag och spola dem kalla och låt rinna av ordentligt. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna på medelvärme.
  3. Kyckling: Krydda kycklinglåren med salt och peppar. Bryn dem i olivoljan i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form. Mortla fänkålsfröna. Krydda kycklinglåren med fänkålen. Stek dem mitt i ugnen i ca 12 minuter eller tills innertemperaturen är 72 grader. Riv citronskalet och blanda med kycklingen.
  4. Betsallad: Pressa citronen. Skär betorna i mindre bitar. Skala och skiva löken. Blanda citronsaften med olivoljan och vänd ner betorna, bönorna, löken och rucolan. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Fetaostcréme: Smula fetaosten och blanda med yoghurten. Hacka körveln och rör ner i krämen, smaksätt med salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med fetaostcrémen och betsalladen toppad med rostade pumpakärnor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.