Muffinsen är så goda att de flesta vill ta två.
Instruktioner
- Smält smör och häll i mjölk. Blandningen ska vara varm, men inte koka.
- Vispa ägg och socker fluffigt och häll i smörblandningen.
- Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i lite åt gången under försiktig vispning.
- Täck över smeten och sätt bunken i kylen över natt. Det ger toppigare muffins. Är det ont om tid går att använda smeten direkt.
- Fyll bakplåtar med jämna rader av muffinsformar. Lägg ett halvt hallon i varje form. Häll en fjärdedel av smeten åt gången i en spritsstrut. Fyll muffinsformarna till 2/3 med hjälp av spritsen. Grädda på 225˚ ugnsvärme högst upp i ugnen i 9 minuter, eller tills muffinsen fått en topp och blivit gyllene i färgen.
- Maräng
Vispa äggvitorna till ett styvt skum i en väl rengjord bunke. Koka upp socker och vatten under omrörning till 110˚, skumma av ytan med en sked och koka vidare till 121˚. Fortsätt vispa äggvitorna långsamt och häll ner sockerlagen i en tunn stråle utan att hålla på visparna.
- Marängreceptet bör inte göras av mindre mängd äggvitor än i receptet för att bli bra. Gör hellre hela satsen än att försöka halvera den. Ingredienserna är billiga!
- Fyll en spritspåse med en krustyll (zigzag-kant) med marängsmet. Spritsa små marängtoppar på de färdiggräddade muffinsen. Häll strössel på marängerna och ställ in muffinsen för torkning i 1-2 minuter på 175˚. Arrangera marängerna på vackra våningsfat så att de ser ut som en flervåningsbröllopstårta.
Publicerat den
3 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar