Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och hallonmuffins med marängtopp

 
  • Serverar: 200 portioner
Skriv ut

Muffinsen är så goda att de flesta vill ta två.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör och häll i mjölk. Blandningen ska vara varm, men inte koka.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt och häll i smörblandningen.
  3. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i lite åt gången under försiktig vispning.
  4. Täck över smeten och sätt bunken i kylen över natt. Det ger toppigare muffins. Är det ont om tid går att använda smeten direkt.
  5. Fyll bakplåtar med jämna rader av muffinsformar. Lägg ett halvt hallon i varje form. Häll en fjärdedel av smeten åt gången i en spritsstrut. Fyll muffinsformarna till 2/3 med hjälp av spritsen. Grädda på 225˚ ugnsvärme högst upp i ugnen i 9 minuter, eller tills muffinsen fått en topp och blivit gyllene i färgen.
  6. Maräng Vispa äggvitorna till ett styvt skum i en väl rengjord bunke. Koka upp socker och vatten under omrörning till 110˚, skumma av ytan med en sked och koka vidare till 121˚. Fortsätt vispa äggvitorna långsamt och häll ner sockerlagen i en tunn stråle utan att hålla på visparna.
  7. Marängreceptet bör inte göras av mindre mängd äggvitor än i receptet för att bli bra. Gör hellre hela satsen än att försöka halvera den. Ingredienserna är billiga!
  8. Fyll en spritspåse med en krustyll (zigzag-kant) med marängsmet. Spritsa små marängtoppar på de färdiggräddade muffinsen. Häll strössel på marängerna och ställ in muffinsen för torkning i 1-2 minuter på 175˚. Arrangera marängerna på vackra våningsfat så att de ser ut som en flervåningsbröllopstårta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.