Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och hallonrutor

 
Skriv ut

Den här har jag bakat många gånger och den är verkligen värd sitt lilla pyssel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform, 20x30 cm.
  2. Mixa ihop socker, mjöl, smör, mjölk, bakpulver och kokos i matberedare till en deg. Tryck ut degen på botten av formen. Grädda i ugnen i 25 min eller tills ytan är gyllenbrun.
  3. Vispa ut maizena med 1 dl av grädden. Rör i resterande grädde och tillsätt ägg, socker, citronskal och citronsaft. Värm smeten på låg värme under konstant omrörning tills den tjocknar. Den får inte koka! Ta ifrån värmen. Häll fyllningen i pajskalet och tryck försiktigt ner hallonen över hela ytan. Grädda i ugnen i ca 10-15 min eller tills kakan är fast. Låt kakan svalna i formen. Skär sedan upp i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.