Den här har jag bakat många gånger och den är verkligen värd sitt lilla pyssel.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform, 20x30 cm.
- Mixa ihop socker, mjöl, smör, mjölk, bakpulver och kokos i matberedare till en deg. Tryck ut degen på botten av formen. Grädda i ugnen i 25 min eller tills ytan är gyllenbrun.
- Vispa ut maizena med 1 dl av grädden. Rör i resterande grädde och tillsätt ägg, socker, citronskal och citronsaft. Värm smeten på låg värme under konstant omrörning tills den tjocknar. Den får inte koka! Ta ifrån värmen.
Häll fyllningen i pajskalet och tryck försiktigt ner hallonen över hela ytan. Grädda i ugnen i ca 10-15 min eller tills kakan är fast. Låt kakan svalna i formen. Skär sedan upp i rutor.
Publicerat den
25 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar