Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och honungslängd

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

God variation på vetelängden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt). Lös upp jästen med den fingervarma mjölken. Blanda i de torra ingredienserna. Klicka i smöret. Knåda till en jämn och smidig deg.
  2. Lägg en handuk över och låt jäsa till dubbel storlek i ca 30 - 40 min.
  3. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
  4. Kavla ut degen till en lång rektangel på lättmjölat bakbord. Bred på fyllningen och dela i tre lika stora bitar. Rulla ihop på längden. Klipp flikar längs med, och vik åt motsatta sidor. Lägg längderna på bakplåt att jäsa i 30 min.
  5. Grädda på 200˚ i nedre delen av ugnen, 20- 25 minuter. Låt svalna något och pensla med äggvisp eller sockerlag, strö över det gula flaggströsslet eller doppa i strösocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.