God variation på vetelängden.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt). Lös upp jästen med den fingervarma mjölken. Blanda i de torra ingredienserna. Klicka i smöret. Knåda till en jämn och smidig deg.
- Lägg en handuk över och låt jäsa till dubbel storlek i ca 30 - 40 min.
- Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
- Kavla ut degen till en lång rektangel på lättmjölat bakbord. Bred på fyllningen och dela i tre lika stora bitar. Rulla ihop på längden. Klipp flikar längs med, och vik åt motsatta sidor. Lägg längderna på bakplåt att jäsa i 30 min.
- Grädda på 200˚ i nedre delen av ugnen, 20- 25 minuter. Låt svalna något och pensla med äggvisp eller sockerlag, strö över det gula flaggströsslet eller doppa i strösocker.
Publicerat den
5 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar