- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 55 minuter
Skriv ut
Har inte provat men ska prova.
Instruktioner
- Blanda citronsaft, soja, ingefära, salt, peppar och sambal oelek. Lägg köttet i dubbla plastpåsar, häll i marinaden och låt köttet marineras några timmar, gärna längre. Vänd efter halva tiden.
Sätt ugnen på 175°. Ta köttet ur marinaden som silas ner i en kastrull och sparas till såsen. Torka av köttet. Lägg det i en ugnssäker form och pensla med honung. Stick i en köttermometer.
Stek köttet i mitten av ugnen tills innertemperaturen kommit upp till 75°. Det tar ca 1 1/2 tim. Pensla med den honungsblandade stekskyn några gånger under stekningen. Ta ut köttet och låt det vila några minuter övertäckt med aluminiumfolie.
- Såsen: Vispa ur stekformen med 2 dl vatten. Blanda stekskyn med köttmarinaden. Vispa i potatismjöl och socker och låt såsen precis bara koka upp under omrörning.
Fräs grönsakerna i smör i het panna några minuter, tills de mjuknar något och får lite färg. Salta.
Skär köttet i tunna skivor. Värm såsen och vispa i smöret. Häll såsen över grönsakerna. Servera.
Publicerat den
12 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar