Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och ingefärsmarinerad karré

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 55 minuter
Skriv ut

Har inte provat men ska prova.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda citronsaft, soja, ingefära, salt, peppar och sambal oelek. Lägg köttet i dubbla plastpåsar, häll i marinaden och låt köttet marineras några timmar, gärna längre. Vänd efter halva tiden. Sätt ugnen på 175°. Ta köttet ur marinaden som silas ner i en kastrull och sparas till såsen. Torka av köttet. Lägg det i en ugnssäker form och pensla med honung. Stick i en köttermometer. Stek köttet i mitten av ugnen tills innertemperaturen kommit upp till 75°. Det tar ca 1 1/2 tim. Pensla med den honungsblandade stekskyn några gånger under stekningen. Ta ut köttet och låt det vila några minuter övertäckt med aluminiumfolie.
  2. Såsen: Vispa ur stekformen med 2 dl vatten. Blanda stekskyn med köttmarinaden. Vispa i potatismjöl och socker och låt såsen precis bara koka upp under omrörning. Fräs grönsakerna i smör i het panna några minuter, tills de mjuknar något och får lite färg. Salta. Skär köttet i tunna skivor. Värm såsen och vispa i smöret. Häll såsen över grönsakerna. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.