Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron och lavendelmuffins

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Lavendel både doftar och smakar gott. Lila är en underbar färg. Detta recept var i dagens tidning och såg smarrigt ut. Så jag har ej provat det ännu.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt blommorna lätt i en mortel, men spara några till dekeration. Blanda med sockret.
  2. Vispa ägg och allt socker pösigt, helst med elvisp. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandelsplitter och blanda i.
  3. Smält smöret och rör ihop med citronsaft ( ta i extra ifall du vill ha syrligare smak ) och rivet citronskal. Häll ner i smeten, blanda noga och häll upp smeten i muffinsformar.
  4. Lägg en lavendelblomma överst på varje. Grädda i övre delen av ugnen i 200 grader i cirka 15-20 minuter eller tills muffinsen har fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.